Portal ODBRANA

Politika

Radunović: Ukoliko se Đukanović otme kontroli, Skupština je dužna da ga smijeni sa mjesta predsjednika!

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u skaldu sa Ustavom treba da ponovi proces i sazove konsultacije za o mandataru za sastav vlade, ocijenio je šef polaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

– On je, prenebregavajući ono što piše u članu 95 Ustava, pozvao samo dio predstavnika političkih partija zastupljenih u Skupštini. Pošto to nije urađeno kako treba, jedan od najlakših izlaza je da g Đukanović ponovi proces, da u skladu sa Ustavom sazove konsultacije, i stvar će biti riješena. Da stvar bude smješnija i čudnija, čak nije pozvao ni gospodina Lekića, za kojeg zna da je kandidat za mandatara –  Radunović.

On je poručio da bi Skupština Crne Gore trebalo da smijeni Đukanovića sa pozicije predsjednika ukoliko bude nastavio da opstruiše demokratske procese u Crnoj Gori.

– Mislim da je Đukanović suviše iskusan političar da bi ulazio u takve neke situacije koje su neodbranjive i sa pravnog, ali i sa javnog aspekta. Ukoliko se otme kontroli predsjednik Crne Gore, Skupština je dužna da postupi u skladu sa Ustavom i da ga smijeni sa mjesta predsjednika Crne Gore za šta postoji i uslov i većina – rekao je Radunović za TV Vijesti.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad