Politika

Podgorički viši sud: Kralj kriptovaluta Do Kvon da bude izručen Seulu

Foto: Pobjeda

Viši sud u Podgorici odlučio je da kralj kriptovaluta Do Kvon bude izručen Južnoj Koreji, javljaju tamošnji mediji. Odluka suda, međutim, još nije pravosnažna i postoji pravo žalbe.

Apelacioni sud u Podgorici prošle nedelje uvažio je žalbu advokata i  ukinuo rešenje Višeg suda o izručenju Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama.

“Dozvoljeno je izručenje Do Kvona u skraćenoj proceduri Južnoj Koreji, a molba SAD je odbijena kao neosnovana”, rekla je portparolka Višeg suda u Podgorici Marija Raković.

Južna Koreja De Kvona potražuje zbog krivičnog dela nepoštenog trgovanja, prevare i kršenje javne ponude, saopštio je ranije Viši sud u Podgorici.

Okružni sud Južnog okruga Njujorka, takođe, tereti ga za više krivičnih dela, uključujući zaveru u cilju prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cenama hartija od vrednosti.

Do Kvon je sa saradnikom uhapšen u martu prošle godine sa falsifikovanim dokumentima na podgoričkom aerodromu u pokušaju da napusti Crnu Goru.

Hon Čang Džon, Do Kvonov partner, prošle sedmice izručen je Seulu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad