Politika

Dokaz da je Đukanović prekršio Ustav: Iako je morao, nije zvao sve partije na konsultacije oko mandatara! (FOTO)

Da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pogazio Ustav kada na konsultacije o mandataru za sastav vlade nije pozvao sve parlamentarne politčke, potvrđuje i poziv Đukanovićeve Službe za informisanje.

U pozivu se jasno navodi da je Đukanović pozive za konsultacije uputio parlamentarnim političkim partijama, a ne poslaničkim klubovima.

Taksativno su pobrojani sledeći politički subjekti koje Đukanović očekuje na konsultacijama, pa su tako za prošli četvrtak zakazani sastanci sa predstavnicima DPS-a, DF-a i Demokrata, dok su za dan kasnije (petak) bile predviđene konsultacije sa Konsultacije sa GP URA, SDP-om, SD-om, SNP-om i BS-om.

Dakle, više je nego jasno da Đukanović na konsultacije nije pozvao PZP, DEMOS, CIVIS, Radničku partiju, Ujedinjenu i Pravu Crnu Goru, iako se radi o partijama sa parlamentarnim statusom.

U saopštenju Kabineta predsjednika nakon prvog dana konsultacija na kojima se Đukanoviću odazvao samo DPS, dok se DF i Demokrate nisu odazvale pozivu zbog pregovora o formiranju Vlade, takođe se navodi da su za sjutradan predviđene konsultacije sa još pet političkih partija.

– Konsultacije sa Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama, Socijalističkom narodnom partijom i Bošnjačkom strankom zakazane su za petak -poručili su iz kabineta Đukanovića.

Iz ovih saopštenja Đukanovićevog kabineta se jasno da uočiti da je šef DPS-a prekršio Ustav kada na konsultacije nije pozvao sve parlamentarne partije, međutim, i ovaj Đukanovićev protivustavni čin će proći nezabilježen od nadležne instance, s obzirom da Ustavni sud ne funkcioniše već mjesecima.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad