Srbija

Vučić: Zbog geopolitičke situacije u svetu plaćamo veoma visoku cenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija plaća visoku cenu geopolitičkih dešavanja dodajući da je najvažnija politička tema Kosovo i Metohija i potencijalno članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj političkoj situaciji.

“Ovoga puta, plašim se, zaista ne svojom krivicom, već zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cenu“, istakao je Vučić.

Reč je, navodi, o sveukupnom pritisku zbog naše vojne neutralnosti, zbog odnosa prema sukobu u Ukrajini i pozicije da osuđujemo napad na suverenu zemlju, ali se ne pridružujemo sankcijama.

Treći razlog je, istakao je, da zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga i mogućih budućih političkih poruka iz Moskve koje će se zasnivati na onome što se neretno naziva “kosovski presedan”. 

“Upravo zato potrebno je sve to skloniti iz ruku ili kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina, i tu se Srbija i srpski narod neretko nađu na meti ne samo Prištine, već i svih onih koji su ih podržavali“, objasnio je Vučić.

Vučić je ranije najavio da će se u roku od 48 sati obratiti građanima i odgovoriti na sva politička pitanja.

Kako je rekao, vremena u političkom smislu za Srbiju nisu jednostavna i biće još kompleksnija.

Najavio je da će, između ostalog, obavestiti javnost i o razgovorima koje je imao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je izjavio da će nastaviti borbu za interese RS i srpski narod, bez obzira na lične posledice.

Izvor: RTS

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad