Politika

Haos na Cetinju: Tuča u Skupštini Crne Gore

Foto: Cetinjski list

Do sukoba je došlo jer je poslanik DPS-a Oskar Huter optužio predsednika Skupštine Andriju Mandića da ne poštuje Cetinje, te da uprkos pomiriteljskim porukama koje šalje, nije promenio mišljenje o tom gradu

U zgradi Skupštine Crne Gore na Cetinju došlo je do sukoba poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore” i poslanika Demokratske partije socijalista.

Do sukoba je došlo jer je poslanik DPS-a Oskar Huter optužio predsednika Skupštine Andriju Mandića da ne poštuje Cetinje, te da uprkos pomiriteljskim porukama koje šalje, nije promenio mišljenje o tom gradu.

Mandić je pokušao da smiri situaciju rečima da poštuje Cetinje i da je taj grad uvek s poštovanjem gledao zbog istorijskog značaja tog mesta.

“Želim da iskažem visoko poštovanje prestonici Crne Gore – Cetinju. Imate privilegiju vi Cetinjani da su vaši preci stvorili Crnu Goru i da se sva današnja Crna Gora okupljala u ovom gradu”, rekao je Mandić i dodao da su preci koji nisu Cetinjani prepoznavali iskru slobode iz ovog grada.

Mandić je kazao da nije siguran da su svi koji protestuju na Cetinju danas Cetinjani, jer smatra da to i nije volja većinskog Cetinja.

“To što danas jedna grupa ljudi troši kredit svojih predaka, to je njihov izbor i neka nastave tako da rade. Iskazujem poštovanje za svakog građanina Cetinja. Mislim da nas politika pomirenja koju promovišem vodi napred, a ko hoće da bude zarobljenik starih crnogorskih podela i omraza, neka tako nastavi da radi”, poručio je Mandić.

Huter je pak insistirao na svojim tvrdnjama i optužbama na račun Mandića, zbog čega su poslanici “Za budućnost Crne Gore” skočili iz skupštinskih klupa. Mandić je odredio pauzu, ali je ipak došlo do sukoba u skupštinskoj sali.

Ispred zgrade Skupštine održan je protest zbog dolaska Mandića. 

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad