Portal ODBRANA

Politika

Mr Tamara Simović na čelu Foruma žena Slobodne Crne Gore

Slobodna Crna Gora je mlada politička partija koja u svom sazrijevanju nailazi na brojna iskušenja i prepreke, ali i na lijepe stvari koje daju vjetar u leđa i osnažuju našu borbu. Jedna od tih lijepih stvari je svakako i današnje imenovanje Mr Tamare Simović na funkciju predsjednice Foruma Žena Slobodne Crne Gore.

Tim povodom novoizabrana predsjednica Simović je istakla: “Srećna sam što postajem dio uspješne mlade ekipe koju predvodi Vladislav Dajković. Podatak da naš Forum žena Slobodne Crne Gore već u startu broji tridesetak aktivnih lica ulio mi je nadu da zajedničkim radom i trudom zaista možemo prekinuti okove koje nam je nametnuo patrijarhat i pokrenuti jednu ozbiljnu društvenu priču.

Čvrsto vjerujem u to da ne postoji žena u našem društvu koja nije u nekom periodu svog života bila diskriminisana na neki način. Kao žena, samohrana majka, diskriminaciju u našem društvu osjetila sam i na svojoj koži. Svakodnevni razgovori sa ženama potvrdili su mi da rodna ravnopravnost i nije nešto što je zastupljeno u našem društvu. Najzad, pozivam sve žene da nam se priključe i da se zajedno borimo za naša prava.” Zaključila je Simović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad