Svetinje

Mitropolit Joanikije: Rusi nikada nisu podrivali Crnu Goru, to su obične laži i petljavine!

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije služio je danas, na praznik Svetog Jevstatija Prevlačkog, arhiepiskopa srpskog, Svetu službu Božiju u manastiru Svetih arhangela na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta.

Prije Liturgije, Mitropolit Joanikije je u čin rase i kamilavke zamonašio poslušnicu Fotiniju, davši joj ime Melanija, po prepodobnoj Melaniji starijoj.

Joanikije je novoj monahinji Melaniji čestitao monašenje, rekavši da je ona došla iz Rusije i da se ovdje dugo pripremala za ovaj čin.

„Došla je iz ruske zemlje, ne da se bavi politikom, kao što sad cijelo vrijeme trabunjaju i lupetaju kako svaki Rus koji dođe ovdje širi ‘maligni ruski uticaj’ i da se bavi politikom i da podriva Crnu Goru. Kad su to Rusi podrivali Crnu Goru? To nikada nije bilo. I to su obične laži i petljavine. Radi se o nečem drugom, a vi svi dobro znate o čemu se radi. Nego nećemo sad o tome, naše je da se Bogu molimo, ali hoćemo da kažemo da nijesmo imbecili i idioti pa da ne znamo o čemu se radi“, rekao je Mitropolit Joanikije.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad