Politika

Žiofre: Volimo Srbiju, želimo da ona postane dio EU!

Šef delegacije EU Emanuel Žiofre rekao je da EU nakon otvaranja Klastera 4 sa radošću čeka dalji napredak Srbije u reformama, posebno u oblasti pravosuđa, i dodao da očekuje da će referendum zakazan za 16. januar dodatno utabati stazu reformi i pravosudni sistem učiniti nezavisnijim i efikasnijim.

Foto: Kurir

Žiofre je istakao da promene mogu da učine pravosudni sistem nezavisnim i efikasnijim i naglasio da će od toga dobrobit imati građani, ali i biznis skektor posebno u oblasti privlačenja investicija.

– Volimo Srbiju, želimo da ona postane dio naše porodice. Svesni smo njene ljepote, jakih strana i potencijala da radimo zajedno kako bi se suočili sa izazovima i opasnostima – kazao je Žiofre i naglasio da EU sa Srbijom želi zajedno da radi na rešenjima koja će doneti budućim generacijama prosperitet.

Žiofre je zahvalio premijerki Ani Brnabić i ministarki za evropske integracije Jadranki Joksimović, kao i svima drugima koji su radili vrijedno na procesu evrointegracija i naglasio da je otvaranje Klastera 4 u kojem su četiri poglavlja izuzetno dobar povod za proslavu kao i praznici koji dolaze.

– Kao što znate pregovori i napredovanje ka EU zavisi od učinjenog i ostvarenog. Članice EU su prepoznale napore u oblasti vladavine prava ali i druge aspekte. Dijelimo vaš optimizam, svakako otvaranje Klastera 4 daje podstrek na evropskom putu Srbije – rekao je amabsador.

Naglasio je da otvaranje Klastera 4 daje novi okvir u saradnji Srbije i EU i u oblasti zaštite životne sredine, što je dobra vijest za građane kao i za poslovne aspekte i otvaranje novih radnih mjesta.

(Novosti online)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad