Politika

ZBCG: DPS-u smeta popis jer žele da prikriju ogromnu imovinu svojih funkcionera, ne žele da dopuste građanima da se slobodno izjasne

Foto. RTNK

Demokratska partija socijalista je današnjom pres konferencijom jasno stavila kako domaćoj, tako i međunarodnoj javnosti do znanja da je antidemokratska i antievropska struktura, saopštila je Koalicija Za budućnost Crne Gore.

“DPS-u popis smeta, ne iz razloga koje navode, već zbog činjenice da će se popisom doći do podataka koliko pojedini funkcioneri imaju kuća i stanova. Vrlo lako se može desiti da popisivač zakuca na vrata jednog stana i da mu ih otvori funkcioner DPS-a, i potom tog istog pojedinca sretne na vratima desetina drugih stanova. Koliko članova zaključanih stanova, pride, imaju iste ove osobe, jasno bi utvrdio popis. Takođe se može saznati da se ti silni stanovi izdaju, a uredno ne prijavljuju i da se ne plaća porez državi. Suštinski, DPS pokušava da nagovori ljude koji nemaju bez jednu kuću ili jedan stan, da svoja vrata ne otvaraju popisivačima, te da se na taj način prikrije ogromna imovina stotina funkcionera ove partije, koja je opljačkana od tih istih ljudi u proteklih 30. godina”, navodi ZBCG.

Kada su u pitanju razlozi koje navodi DPS, Eurostat je, dodaju u saopštenju, potvrdio da su ispunjeni svi uslovi za održavanje popisa i da u potpunosti vjeruje da je Monstat spreman i obučen da isti sprovede.

“Dakle, danas je Monstat mnogo spremniji i kvalifikovaniji za održavanje klasičnog popisa nego što je to bio 2003. i 2011. godine, kada je na vlasti bio DPS. S obzirom na to da se DPS ne slaže sa Eurostatom, koji je profesionalni, statistički, a ne politički direktorat EU, jasno pokazuje da su oni protiv normi koje propisuje Evropska unija i njene institucije. Dodatno, DPS šalje poruku i građanima Crne Gore, da iako su u opoziciji, ne odustaju od svojih antidemokratskih principa, pa tako ne žele da dopuste da se građani slobodno izjasne”, ističe DPS..

Koalicija Za budućnost Crne Gore se, navode, snažno bori za one vrijednosti koje su utkane u sami temelj Evropske unije – sloboda, jednakost i vladavina prava, vođena maksimom „Sva prava svima“.

“ZBCG se kontinuirano zalaže za ideju pomirenja naroda u Crnoj Gori i decidno je protiv diskriminacije bilo kojeg naroda i pojedinca i snažno osuđujemo razne izlive šovinizma koje ovih dana možemo čuti na blokiranim saobraćajnicama, u raznim ustanovama, na tribinama fudbalskih terena i sportskih hala. Pred zakonom svi treba da smo jednaki”, navodi ZBCG.

Kao konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore, Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija u svojim programima jasno su, ističu, naznačile da se zalažu da Crna Gora postane prva naredna članica Evropske unije.

“I zato se za razliku od DPS, koji to radi samo retorički, mi se suštinski ponašamo evropski”, ističu u reagovanju.

Ova koalicija se, poručuju, uvijek zalagala za sve demokratske vrijednosti EU i to ćemo posvjedočiti vlastitim učešćem u novoj vlasti koja treba da raskine sa teškim nasleđem autokratkog režima.

“Taj režim je oboren 2020. godine ali njegove poluge i štetno djelovanje nijesu razvlašćeni i uklonjeni iz čitavog niza važnih struktura državne vlasti. Zato je koalicija ZBCG tu i spremna je da ispuni dužnost koju su nam zadali naši glasači na izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad