Vijesti

Završeni radovi u zdravstvenoj stanici u Petrovcu

Opština Budva investirala je 15.000 eura u rekonstrukciju poda i plafona u Zdravstvenoj satnici u Petrovcu, čime je nastavila praksu ulaganja u zdravstevne ustanove na teritoriji Budve.

Foto: CdM

Uslovi za rad, a time i kvalitetniju uslugu u Zdravstvenoj stanici DR Vojislav Franičević u Petrovcu biće poboljšani, jer je Opština Budva rekonstruisala plafone i podove u prizemlju ustanove i time nastavila praksu ulaganja u zdravstvene ustanove na teritoriji opštine .

“I u prethodnom periodu sa renoviranjem odjeljenja pedijatrije, i u narednom periodu renoviranjem odjeljenja opšte prakse nastavljamo jednu dobru saradnju i jedan dobar niz investicija sa Opštinom Budva i u budućem periodu ćemo se boriti da što više ulažemo u naše ustanove, u naše zdravstvene stanice u Petrovcu, Pržnu, Rafailovićima, tako i u Dom zdravlja u Budvi. Upravo je ova epidemija pokazala koliko je zdravstveni sistem bitan i koliko su ti uslovi za rad bitni”, kazao je tom prilikom pomoćnik direktora JZU “Dom zdravlja Budva” Nikola Božović.

Opština će i u narednom periodu,investirati u zdravstvene i obrazovne ustanove u gradu  istakao je Sekretar za investicije Joko Popović

“U saradnji sa JU “Dom zdavlja Budva” za zdravstvenu stanicu u Petrovcu smo predvidjeli tih 15.000 eura i uložili u spuštanje plafona i epoksidnog poda. Imamo jedan tender u kome Opština Budva učestvuje sa 100.000 eura čime je predviđeno sređivanje opšte prakse i fizikalne terapije u Budvi, tako da se nadam da ćemo pred sezonu imati i završen taj dio radova. Mislim da građani Budve i  Petrovca to zaslužuju , ali opet, po ko zna koji put naglašavam da se moraju uključiti nadležna ministarstva i početi da obilaze Budvu kako bi finasijski pomogli kako zdravstvene, tako obrazovne i kulturne ustanove”, zaključio je Sekretar za investicije Joko​ Popović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da Budva i Petrovac moraju imati adekvatne zdravstvene ustanove. Petrovac i Petrovčani zaslužuju da ova zdravstvena stanica radi 365 dana u godini. Mi intezivno pregovaramo sa Ministarstvom zdravlja i prosto ćemo insistirati da se u što kraćem roku to i desi, cijeneći da se Petrovac razvija i da građani imaju potrebu za Domom zdravlja koji će raditi cijele godine. Bez obzira na Ministarstvo zdravlja, Opština Budva će i naredne godine budžetom opedijeliti određena sredstva za investiranje u ovom objektu kako bio on izgledao onako kako treba. – Zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad