Svijet

Zatvoren prelaz Evzoni: Grčki carinici u štrajku, vozače savetuju da odlože putovanje

Foto: www.globallookpress.com © Nicolas Economou

Putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice u tom periodu

Prelaz Evzoni zatvoren je zbog štrajka grčkih carinika, prenose mediji u regionu, a obustava rada će trajati danas i sutra, zbog čega se putnici savetuju da odlože putovanja.

Kako navodi makedonska informativna agencija MIA, vozila hitne pomoći moći će da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, do srede do 23.59 časova, u okviru dvodnevnog štrajka službenika grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA.

Prema podacima koje je MIA dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnici savetuju da izbegavaju odlazak preko granice u tom periodu.

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom. Štrajk je najavljen pre nedelju dana.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad