Srbija

Zaposleni u KBC Kosovska Mitrovica predstavili humanitarnu katastrofu šefici UNMIK-a

Foto: Borba

Šefica UNMIK-a Karolin Zijade posjetila je Kliničko-bolnički centar (KBC) Kosovska Mitrovica gde je sa upravom te institucije razgovarala o katastrofalnoj humanitarnoj situaciji u kojoj se nalazi ta ustanova.

Na sastanku koji je trajao više od jednog sata predstavnici KBC Kosovska Mitrovica su upoznali Zijade sa situacijom vezanom za nestašicu gotovo svih ljekova, kao i nedostatkom kiseonika i na teško stanje sa kojim se suočavaju pacijenti, prenosi „Kosovo onlajn“.

Zatražili su veće angažovanje međunarodnih misija kako bi se bolnica u Sjevernoj Mitrovici kontinuirano snabdijevala ljekovima i materijalom potrebnim za liječenje pacijenata.

To pitanje će biti predstavljeno na predstojećoj redovnoj šestomjesečnoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o izvještaju UNMIK-a, koja se održava 23. oktobra u Njujorku.

Podsjećamo da je zbog jednostrane odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da zabrani ulazak srpske robe na teritoriju Kosova i Metohije situacija u KBC-u Kosovska Mitrovica alarmantna i da prijeti humanitarna katastrofa.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad