Srbija

Započete konsultacije o rukovodstvu Narodne skupštine, izbor u ponedeljak

Foto: Tanjug

Srpska napredna stranka odlučila je da za mesto predsednika parlamenta predloži dosadašnju premijerku Anu Brnabić

U Skupštini Srbije počele su konsultacije poslaničkih grupa o izboru potpredsednika parlamenta, članova radnih tela, stalnim delegacijama u međunarodnim institucijama.

Sastanku prisustvuju predstavnici vladajuće koalicije, liste “Mi glas iz naroda”, a poslanici sa liste “Srbija protiv nasilja” i koalicije NADA nisu se odazvali. Sastanku predsedava najstariji poslanik Stojan Radenović koji je i pozvao poslaničke grupe na konsultacije.

Među prisutnima su u ime SNS Vladimir Orlić i Milenko Jovanov, iz SPS Ivica Dačić i Snežana Paunović, iz Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, iz SDPS Branimir Jovanović, JS predstavlja Života Starčević, Savez vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, iz PUPS-a Stefan Krkobabić, Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.

Prisutni su i poslanik Branko Lukić iz poslaničke grupe “Mi glas iz naroda Dr Branimir Nestrović” kao i poslanik iz druge grupe – “Mi glas iz naroda” Branko Pavlović.

Radenović je ranije zakazao za ponedeljak, 18. mart sednicu na kojoj treba da se izabere predsednik parlamenta, kao i potpredsednici Narodne skupštine, a na dnevnom redu je imenovanje generalnog sekretara, izbora članova radnih tela i izbor stalnog sastava delegacija u međunarodnim institucijama.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad