Srbija

Zapad pokušava da spreči održavanje sednice Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji 1999.

Foto: Tanjug

Da zasedanje još nije ozvaničeno, potvrđuje i sajt SB UN na kome u rasporedu za ponedeljak još nije predviđena rasprava o NATO agresiji

Zapadne sile na sve načine pokušavaju da spreče održavanje sednice Saveta bezbednosti posvećene NATO agresiji na SR Jugoslaviju koju je zatražila Rusija. Prema pisanju Sputnjika, u toku je zakulisna igra zapadnih članica SB UN kako istina o zločinu Alijanse ne bi izašla na videlo.

Moskva je ranije potvrdila da je predsedavajući Japan zakazao sednicu SB za ponedeljak 25. marta u 15 časova, dan po obeležavanju 25 godina od početka bombardovanja.

Državna duma Rusije je na današnjoj plenarnoj sednici usvojila i nacrt obraćanja u UN, a u vezi 25. godišnjice NATO bombardovanja i osude zapadne alijanse.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, koji bi trebalo da predstavlja našu zemlju u Njujorku, danas je već nagovestio da do sednice u ponedeljak možda neće ni doći.

A kako je Sputnjiku potvrđeno u diplomatskim izvorima, tačno je da se vrši ogroman pritisak da se NATO zločin skine sa dnevnog reda najviše svetske organizacije. Da zasedanje još nije ozvaničeno, potvrđuje i sajt SB UN na kome u rasporedu za ponedeljak još nije predviđena rasprava o NATO agresiji.

Očigledno je da je državama, koje su učestvovale u bespravnom napadu na SR Jugoslaviju, jako stalo da se ne otkrije puna istina o njihovom činu rušenja međunarodnog poretka.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad