Vijesti

Zagreb: 14 putnika izbačeno sa leta za Brisel

Grupa od 14 putnika spriječena je bila u nedjelju popodne da odleti prema Briselu za zagrebačkog aerodroma, javlja Jutarnji.hr

Foto: Kurir

Putnici su čekirali karte, predali prtljag i zauzeli svoja sjedišta kada je nekoliko stjuarta prvo sa četa izabcili deset  putnika, a onda došli po još četvoricu, koju su najurili iz aviona, piše zagrebački Jutarnji list.

Kako piše ovaj hrvatski mediji, njima je rečeno samo da se u avionu nalaze “ilegalno”.

Naime, na redovnoj avio liniji Zagreb- Brisel, zatekla se i novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan, koja je trebalo da poleti avionom kompanije “Rajaner”.

-Ovakvu situaciju još nisam doživjela. Najprije su došli do te grupe putnika, kojima su rekli da se u avionu nalaze ilegalno , ali im nisu dali nikakva objašnjenja. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i izađu iz aviona. Zatim su stjuardi krenuli da kontrolišu broj sjedišta i ukrcanih putnika. Kada su to završili, putnicima koji su ostali u avionu obratio se kapetan.Rekao je da svi putnici moraju da napuste avion i da se vratimo na “ček in “, jer je u pitanju greška. Uslijedilo je veliko negodovanje putnika, od kojih su neki psovali- izjavila je novinarka.

Ona je dodala i da je policija zadržala  14 putnika dok su ostali putnici poletjeli za Brisel.

Kako se kasnije saznalo policija je naložila da se avion isprazni, a u nedelju veče oglasila se i zagrebačka policija sapštenjem u kome su naveli da je 14 putnika zamoljeno da napuste avion zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružanje usluge prevoza i da su putnici takođe na zahtjev zaposlenih zadržani radi provjere.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad