Vijesti

Žabljak: Spašeno 6 turista iz Indije

Zaposleni u Službi zaštite i spašavanja i Komunalnom preduzeću sa Žabljaka obavili su danas akciju spasavanja turista iz Indije.

Foto: Kurir

Šestoro Indijaca zaputilo se danas sa Žabljaka kombijem, kako bi posjetili Radovan luku, u kanjonu Tare, poznato svratište učesnika raftinga.

Njihov silazak do sela Tepca pored Tare, i pored snijega na putu, nije bio problematičan jer ih je pratila kiša. Nije bilo problema ni u povratku uz ovo župno selo vijugavim putem prema podnožju Ćurevca.

Kako su se uspinjali uz šumovitu Ođu snijeg je sve jače padao. Kombi, sa četvoro odraslih i dvoje djece, sve se teže kretao i dva kilometra od vrha Ođe stao.

Vidjevši da dalje ne mogu pozvali su spasioce. Njihovo terensko vozilo šlepalo je kombi dio puta. Nisu mogli sami obaviti posao pa su pozvali nadležne u Komunalnom preduzeću čiji je posao održavanje opštinskih puteva.

Pristigla je njihova mašina i bez problema izvukla kombi sa vozačem dok su ostali turisti izvezeni vozilom Službe zaštite i spašavanja. Intervencija je trajala od 11 do 15.20 časova.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad