Politika

Za budućnost Crne Gore prihvatila ponudu mandatara Spajića za ulazak u Vladu!

Foto: Borba

Pošto je danas po prvi put javno objavljena ponuda mandatara Milojka Spajića prema koaliciji Za budućnost Crne Gore, obavještavamo javnost da mi prihvatamo tu ponudu za ulazak u Vladu, saopštili su lideri ZBCG-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

Kazali su da su reagovali u najkraćem roku i prihvatili pomenutu ponudu.

– Danas smo po prvi put javno dobili ponudu mandatara Spajića za ulazak u Vladu i prihvatamo je – kazali su lideri ZBCG.

Poručili su da je ovo prilika da se vidi da li je Spajiću stalo do narodne pobjede 30. avgusta ili želi da gradi odnos sa Milom Đukanovićem i DPS-om.

Lider NSD-a Andrija Mandić je rekao je da prihvataju ono što je mandatar danas saopštio medijima.

– Čuli smo od kolega iz drugih partija ‘to je i nama nudio’, pa smo i zbog toga tražili javnu ponudu. Umjesto javne ponude dobili smo informaciju da smo mi ponudu odbili. Mi smo konsultovali stranačke organe i donijeli odluku da prihvatamo ponudu. Ponuda je nama prihvatljiva ne zbog toga što smo mi slabi, nego da spriječimo DPS da preuzme vladu – rekao je Mandić na pres konferenciji.

Dodaju da je s obzirom da je predsjednik države Jakov Milatović tek nedavno dao mandat i da ima još 75 dana do isteka roka za sastavljanje Vlade, ovo idealna prilika da se sve završi u duhu narodne pobjede od 30. avgusta. On je kazao da očekuje da se oglasi i predsjednik Jakov Milatović.

– U kontekstu naše velike borbe, spremni smo da narednih dana sjednemo za sto i odbranimo narodnu volju. Imamo vfemena, još 75 dana da sve dogovorimo – naveo je on.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da je posljednji sastanak sa Spajićem bio u subotu veče i da su se tu „čvrsto dogovorili“ da im mandatar u nedjelju pošalje pisanu ponudu, nakon čega bi sazvali sjednicu stranačkih organa.

– On je isto nudio i drugim partijama. Ministarstvo prosvjete je nuđeno i nama i Ujedinjenoj, Ministaratvo sporta i nama i SNP-u, Ministarstvo poljoprivrede je prema posljednjim informacijama trebalo da pripadne Bošnjačkoj stranci… Zbog toga smo tražili pisanu ponudu, kako ne bi ovaj pregovatački proces podsjećao na Tuški put i Goveđu pijacu – naglasio je on.

Knežević je rekao da su danas putem saopštenja PES-a prvi put javno dobili pisanu ponudu.

Dodao je da je nakon toga konsultaovao stranačke organe od kojih je dobio mandat da vodi pregovore.

– S obzirom na to da je ostalo 75 dana, ja sam konsultovao stranačke organe i dobio sam mandat da vodim pregovore. Nama je ponuda prihvatljiva. Ako mu je zaista stalo da ima stabilnu većinu od 56 poslanika, Spajić nema nikakav izgovor, jer smo prihvatili svih 10 principa – naveo je lider DNP-a i dodao da ZBCG ucjenjuju i pokušavaju da „eliminišu“ oni koji su prethodnih decenija bili dio logistike Mila Đukanovića.

– Pozivam Jakova Milatovića da se odredi prema ovom bitnom pitanju, jer je i dalje jedan od kolidera PES-a, da li ostaje pri onome što je rekao da je potrebna strateška saradnja sa ZBCG, a ne sa satelitima Mila Đukanovića. Mi ponudu prihvatamo iako je na našu štetu, a sad da vidimo šta će Spajić i Milatović da odgovore – poručio je Knežević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad