Srbija

Vulin: Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i srpski svet, dragi naši Grci, mislite o tome

Foto: Tanjug

Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i srpski svet, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u reakciji na miting Edija Rame u Atinu, pozivajući “drage naše Grke da misle o tome”.

“Kada sledeći put Vlada Grčke bude razmišljala o priznanju takozvanog Kosova, neka se sete kako izgleda doček Edija Rame usred Atine. Ono što Rama nije mogao da doživi u Tirani doživeo je u Atini”, naglasio je on.

Vulin je istakao da bi “priznanje takozvanog Kosova od strane vlasti Grčke, pa i prijem Prištine u Savet Evrope bi bio nemerljiv doprinos Vlade Grčke i Dore Bakojani stvaranju Velike Albanije. Veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i Srpski svet, ali i Grci. Dragi naši Grci, mislite o tome”, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Aleksandar Vulin je reagovao na skup albanske emigracije održan u Atini, na kome se obratio premijer Albanije Edi Rama uprkos protivljenju grčkih vlasti.

Rama je tokom skupa naveo da želi “novo poglavlje bratstva, evropskog poretka i mira uz napredak sa južnim susedom, Grčkom”, ali je skup izazvao nove tenzije u odnosima dveju zemalja, koji su zategnuti zbog položaja grčke manjine u Albaniji, navode grčki mediji.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad