Vijesti

Vulin: Stvaranje “srpskog sveta” je potreba Srba da znaju da neće biti ostavljeni bez zaštite Srbije!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je najveća opasnost za mir na Balkanu – Velika Albanija i da je stvaranje srpskog sveta potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi.

Foto: Kurir

– Kada god sam upozoravao da je Velika Albanija cilj i Prištine i Tirane bio sam napadan i označavan kao neko ko destabilizuje Balkan. Kurti je najavio stvaranje Velike Albanije i cio Zapad ćuti. Šiptari nikada u svojoj istoriji nisu učinili nijedan samostalan potez i ćutnja Zapada to samo potvrđuje. Najveća opasnost za mir na Balkanu je Velika Albanija i pokušaj da se albansko nacionalno pitanje riješi komadanjem Srbije, a onda i ostalih država na Balkanu- kazao je Vulin.

On je ponovio da je koncept “srpski svet” nasušna potreba svih Srba koji neće biti lišeni zaštite i podrške Srbije.

-Zato je stvaranje srpskog sveta jedina brana uspostavljanju Velike Albanije i potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi, ostavljeni bez zaštite i podrške Srbije. Granice na Balkanu ne smijju da se mijenjaju i zato se takav princip mora potvrditi na primjeru Srbije. Zapad koji ćuti kada se govori o Velikoj Albaniji, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Šiptarima, ne može da se uskrati Srbima – odgovorio je ministar unutrašnjih poslova, koji boravi na zasijedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, na najavu stvaranja Velike Albanije od strane samozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad