Politika

Vulin: Srpski svet je nasušna potreba svih Srba

Ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je srpski svijet nasušna potreba Srba i da Srbi imaju pravo da budu jedinstven politički narod baš kao što sve druge nacije sa velikom dijasporom imaju neku svoju vrstu svijeta.

Ministar i predsednik PS-a Vulin je u emisiji „Jedan na jedan“ banjalučke Alternativne televizije ocenio da su Srbi u dve Jugoslavije prokockali svoje velike pobede i obrukali svoje strašne žrtve jer su prestali da budu jedinstven politički narod, dok su drugi narodi imali političku organizaciju koja je uspevala da artikuliše većinu nacije.

„Mi to sada imamo kao mogućnost u Srpskoj naprednoj stranci. Ja nisam njihov član, ali samo ona ima tu snagu, masovnost i lidera koji je u stanju da artikuliše političko mišljenje Srba bez obzira gde žive. Da stvori jedinstven politički narod“, smatra ministar i predsednik PS-a Vulin.

Istakao je da se zalaže za bezuslovno poštovanje granica na Balkanu, pri čemu očekuje da se krene od Srbije, dakle nema priznanja takozvanog Kosova.

Ministar i predsednik PS-a je ocenio da njegovu privrženost Republici Srpskoj kritikuju oni koji smatraju da je treba ukinuti i da su Srbi koji žive van Srbije teret za Srbiju, to su ljudi koji ili ne znaju ništa o politici ili znaju mnogo, ali su antisrpski orijentisani.

„Ja ću se baviti Republikom Srpskom jer znam da nema važnijeg spoljno političkog prioriteta za Srbiju od Republike Srpske“, kazao je ministar policije i predsednik PS-a.

(Alo)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad