Društvo

Vulin: Srbija koju vodi Vučić ne napušta i ne prodaje, već se razvija i jača

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zajedno sa predsjednikom opštine Budva Markom Carevićem posjetio je danas pripadnike Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji pohađaju zahtjevne obuke ronjenja.

Foto: N1 info

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Srbija koju vodi predsjednik Vučić ne napušta i ne prodaje, već se razvija i jača.

„Srbija koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić ne napušta i ne prodaje, već se razvija i jača. Republika Srbija neće umanjivati svoje kapacitete za obuku. Ulagaćemo gdje god postojimo, nećemo napuštati prostore na kojima se nalazimo. Trudićemo se da omogućimo svakom našem pripadniku da može da se obučava na najbolji i najsavremeniji način“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Pripadnici ronilačkih jedinica SAJ-a i Žandarmerije su na usluzi našim građanima svakog dana. Svaki put kad se desi nesreća, svaki put kad treba nekog spasiti, svaki put kad treba pronaći leš i donijeti mir porodicama, tu su pripadnici SAJ-a i Ronilačke jedinice Žandarmerije. Da bi to bilo moguće, da bi svoje zadatke ispunjavali kako treba, da bi bili bezbjedni i obučeni, oni moraju da vježbaju i ovo je način da budu pripremani i ovo je način da budu uvježbani. Posebno mi je drago što su učešće sa njima uzeli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske. Mi Srbi moramo da radimo zajedno. Mi Srbi moramo da se borimo da svi naši građani uvek budu sigurni i budu bezbjedni“,istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom prisustva srpskog ministra policije Aleksandra Vulina i uspješno realizovane obuke za ronioce Žandarmerije i SAJ-a.

„Raduje nas što je ministar Vulin rekao da neće napuštati, već da će jačati i unapređivati kapacitete. Jako me raduje prisustvo Srbije na ovim prostorima. To je nešto što je pozitivno, što treba da se izdigne iznad nekih političkih procesa, jer suština je da smo zajedno jači i snažniji. Vrata su vam uvijek otvorena i mi kao bratski narod dijelimo jednu istu želju i to je nešto na čemu ćemo vredno raditi“, poručio je Marko Carević predsjednik Opštine Budva.

Zamjenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Bojan Škrbić izrazio je zahvalnost ministru policije Vulinu i MUP-u Srbije koji su realizovali obuku za pripadnike Žandarmerije i SAJ-a, istakavši da će im ovakav vid obuke i priprema i te kako koristiti u obavljanju zadataka.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad