Srbija

Vulin odgovorio Berbokovoj: Da li ste govor pisali sami, ili ste ga prepisali od dede naciste

Bivši šef srpske obaveštajne službe reagovao je na izjavu ministra spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok, koja je kazala da “srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao devedesetih u Sarajevu”

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok vodi antisrpsku i antirusku politiku, što je možda posledica stavova njenog dede naciste, koji je “branio” Evropu od Sovjetskog Saveza, izjavio je doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Kako je istakao, pošto je njen deda nacista “branio” Evropu od SSSR-a, ne čudi što njegova unuka “brani” Evropu od Srba i Rusa, čak i kada nije napadnuta.

“Kada ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavi da je u Sarajevu pre trideset godina odbranjena evropska ideja i da danas srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao devedesetih godina u Sarajevu, onda je jasno da nama Srbima u Evropskoj uniji ima mesta taman koliko i Rusima”, kazao je Vulin, navodi se na sajtu Pokreta socijalista.

Vulin je naglasio da jedna stvar ostaje nejasna, a to je da li je Analena Berbok govor pisala sama ili je prepisala govor svog dede Valdemara, ubeđenog naciste kada je 1944. godine primao orden za vojne zasluge. 

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je nedavno, uoči dolaska u Crnu Goru i u Bosnu i Hercegovinu, da ne sme da se dozvoli da bilo gde u Evropi “postoje sive zone” i da se “zajedničkim naporima mora učiniti sve da se zatvori sve što Rusija može da iskoristi za svoju politiku destabilizacije, dezinformacije i infiltracije”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad