Politika

Vulin: Džaferoviću nije prvi put da napadima na predsjednika Vučića pokazuje strah i provincijalne komplekse

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oglasio se povodom napada i optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se meša u unutrašnja pitanja BiH, a koje je izneo bošnjački član Predsedništva te zemlje Šefika Džaferovića.

Foto: Kurir

– Džaferoviću nije prvi put da napadima na predsednika Aleksandra Vučića pokazuje strah i provincijalne komplekse pred iskrenom i otvorenom politikom koju vodi Srbija. Ne može Aleksandar Vučić da bude toliko posvećen miru koliko Džaferović može da izaziva i traži sukobe – poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, “U vreme kada drugi bošnjački predstavnik u Predsedništvu Bosne i Hercegovine odlazi u posetu Kosova i Metohije kao da je u pitanju država, a ne sastavni deo Srbije, Džaferović napada Aleksandra Vučića za mešanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.”

– Glupo koliko i licemerno, skoro kao kada Izetbegogić napadne Vučića da je sam sebe pokušao da ubije u Srebrenici. Aleksandar Vučić je jedini lider na Balkanu kome je iskreno stalo do mira i napretka svih naroda, u tome bar u BiH nema ni jednog iskrenog sagovornika – saopštio je Vilin.

– Srbija je garant Dejtonskog sporazuma i ima dužnost da brine o njemu, a obavezu da brine o Srbima u Republici Srpskoj, o čemu li brine Džaferović osim da napadne Aleksandra Vučića, to nikome nije poznato”, izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, komentarišući napade i optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se meša u unutrašnja pitanja BiH od strane bošnjačkog člana Predsedništva te zemlje Šefika Džaferovića – dodao je Predsednik PS.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad