Politika

Vulin: Danas je helikopter kružio iznad Valača, bićemo spremni šta god da se desi!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u emisiji “Fokus” na TV B92 govorio je o pretnji zauzimanja trafostanice Valač od strane Prištine.

Foto: Kurir

– Danas je iznad Valača kružio helikopter. Tu nema šta da traži osim ako se nešto ne planira – rekao je on i dodao da ćemo biti spremni šta god da se desi. Zabrinut sam. Kurti je kukavica i devastiran porazom na lokalnim izborima. On misli da su ga Šiptari kaznili što nije dovoljan ratoboran. Ne razumije da ni oni ne žele da se srpske i šiptarske glave kotrljaju ulicom – naglasio je Vulin i dodao da građani uvijek mogu da računaju na MUP.

Prokomentarisao je i priče o ruskim dobrovoljcima.

– Nama ne trebaju ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo. Šiptari nikada nisu dobili rat protiv Srbije i zato im treba NATO. Učinićemo sve da očuvamo mir. Nemamo dječije glave na bacanje – dodao je on.

Rekao je da i Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Aljbin Kurti rade iste stvari.

– Kurtiju je lakše. A kad vam Srbi tako nešto kažu, onda se zapitate – izjasnio se Vulin, a na pitanje o Đilasu i njegovoj tvrdnji da “kriminalci na sjeveru KiM učestvuju na izborima” -kazao je Vulin i dodao da se “svoja zemlja ne pljuje i ne vrijeđa”.

– Ne ideš da pljuješ predsjednika Srbije koji ima veću podršku nego što ćeš ti ikada imati. Takvi se preziru, pljuju i odbace – poručio je Vulin i dodao da je kriminal daleko zastupljeniji na jugu KiM, nego na sjeveru. –

-Srbi na sjeveru i jugu KiM su čestiti ljudi. Da nije Srbije i njene pomoći, ne bi imali hleba da jedu. Jel su oni kriminalci? Što preživljavaju od Srbije? Pa gdje su im te pare od kriminala- upitao je Vulin.

Na pitanje šta Đilas očekuje od Eskobara, ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuju da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, a onda da se ide na izbore.

– Traže i zahtijevaju da uvede sankcije Vučiću i da mu se zabrani da se bavi politikom – ponovio je Vulin.

Dotakao se teme napada na porodicu predsjednika Vučića.

– To se planski radi – ne možeš na njega, udari mu na dete. Da ga pobijede na izborima ne mogu, jedino ako se sam povuče. I to oni hoće-  kazao je Vulin i dodao da se Vučić i njegova porodica planski kriminalizuju i dovode u vezu sa kriminalom.

– Njegova glava i njegovi članovi porodice su u opasnosti od trenutka kada se staje na put mafiji- zaključio je Vulin.

(Novosti online)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad