Vijesti

Vulin: Brisel nema pravo da naređuje, nisu u stanju da zabrane Hrvatskoj da se mane ustaštva!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da Evropska unija nema moralno pravo da Srbiji određuje kako će živeti i šta raditi, kada nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike.

Foto: Kurir

Ministar je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, ne Srbija koju nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

– Evropskim zvaničnicima kada imam priliku da razgovaram sa njima uvek kažem, ako vi mislite da je put Srbije do Evropske unije posut našim priznavanjem tuđih grehova kao svojih, onda ste gadno pogrešili. Mi treba da priznamo da Oluja jeste zločin ali da ga niko nije izvršio, da prihvatimo da jeste odred El Mudžahedin klao, ali niko nije kriv za to klanje. Mi treba da prihvatimo da je Srbija kriva za rat u kome nije učestvovala, treba da prihvatimo da su 250.000 Srba proteranih u Oluji ekonomske izbeglice. Mi treba da prihvatimo da su Jure Francetić i Mile Budak legitimni, a da mi treba da se izvinjavamo za naše samo postojanje – rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić neko ko apsolutno veruje u mir i da on smatra da predsednik nema iskrene sagovornike sa druge strane.

Ne mislim da Evropska unija ima moralno pravo da nam određuje kako ćemo živeti i šta ćemo raditi, kada nije u stanju Hrvatskoj da kaže da se mane ustaštva – naglasio je ministar Vulin.

Istakavši da poštuje svaku žrtvu, ma koje nacionalnosti bila, bošnjačku, hrvatsku, srpsku, ministar Vulin je upitao kada Nataša Kandić planira da dođe u Bratunac, da se pokloni srpskim žrtvama zajedno sa Bakirom Izetbegovićem.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad