Politika

Vukšić: Iskoristiti nezakonito stečenu imovinu kako bi opremili naše sudove i tužilaštva

Srbi su 30 godina bili diskriminisani po raznim pitanjima, a naročito po pitanju zapošljavanja u javnoj upravi. Narodna koalicija će se boriti i stvarati uslove da i Srbi rade – kazao je Dajković

Foto: Narodna koalicija

Nosilac liste „Narodne koalicije – složno i tačka“ Dejan Vukšić predstavljajući prioritete koalicije poručio je da su građani uskraćeni da prate javna suđenja, kao što je npr. suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, iz razloga jer je sudnica premala.

Zar Crna Gora danas nema jednu sudnicu koja bi osim učesnika postupka mogla primiti i novinare. Problemi ove prirode ne smiju postojati u 21 vijeku, dodao je Vukšić.

– Zato ćemo osim predviđenih sredstava iskoristiti i nezakonito stečenu imovinu mnogih kako bi opremili naše sudove i tužilaštva i stvorili uslove za efikasan rad, čime kao prioritet ističemo i hitno donošenje Zakona o porijeklu imovine – kazao je u saopštenju.

Predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Marko Milačić predstavljajući dio programa naslovljen sa „“Složno za srećnu i zdravu porodicu“ kazao je da će ova koalicija zahtijevati ograničavanje radnog vremena subotom (do 14:00 časova) kako bi roditelji više vremena posvetili djeci i porodici, uz trenutnu neradnu nedjelju.

– Narodna koalicija će ukinuti PDV na svu hranu za odojčad kroz predlog izmjena Zakona o PDV-u. Narodna koalicija će omogućiti finansiranje cjelokupnog procesa vantjelesne oplodnje, uvesti mjesečne naknade za samohrane roditelje: Samohrani roditelj sa jednim djetetom – 100 eura, dvoje djece – 130 eura, troje i više djece – 150 eura – kazao je Milačić.

Istakao je da je on kao poslanik i dio ove koalicije predao već ovaj predlog u skupštinsku proceduru, ali kako kaže njegove kolege poslanici nisu glasali za ovo iz nekih njima znanih  razloga.

– Mi ćemo ovaj predlog opet predati u proceduru, jer smatramo da samohrani roditelji zaslužuju bolji položaj u društvu – kazao je Milačić.

Dodaje da će se Narodna koalicija zalagati za pooštravanje kaznene politike za povratnike u vršenju nasilja u porodici.

– Narodna koalicija predaće u proceduru zakon o ograničavanju cijene stanarine. Vidimo šta se dešava sa stanarinama, cijene skaču u nebo. Podstanari to više ne mogu da izdrže. Moramo se pod hitno pozabaviti ovim stvarima – navodi on.

Predsjednik Slobodne Crne Gore i kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Vladislav Dajković poručio je da je jedan od ključnih prioriteta koalicije otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje ljudi.

– Srbi su 30 godina bili diskriminisani po raznim pitanjima, a naročito po pitanju zapošljavanja u javnoj upravi. Narodna koalicija će se boriti i stvarati uslove da i Srbi rade – kazao je Dajković.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad