Region

Vukovar: Pogledajte kako se hrvatski huligani pred policijom iživljavaju nad autom somborskih tablica (VIDEO)

Foto: canva stock

Hrvatski portal „Novosti“ objavio je snimak na kom se vidi kako četvorica mlađih muškaraca izlaze iz automobila vukovarskih registarskih oznaka i uz povike nasrću na automobil sa srpskim tablicama.

Prema riječima svjedoka koji je snimio napad, muškarci su 18. novembra napali vozilo sa somborskim tablicama koje se kretalo u pravcu Vinkovaca iz Vukovara, na izlazu iz Nuštra. Incident se dogodio nešto posle 10 sati prepodne, u isto vrijeme kada se u Vukovaru održavala kolona sjećanja.

Sve se odigralo u prisustvu policije, ali huligani na licu mjesta nisu dobili čak ni prijavu za remećenje javnog reda i mira, navodi portal.

Očevidac napada ispričao je da se tog dana sporo vozio u koloni auta. U suprotnoj traci, iz smjera Vinkovaca prema Vukovaru, uočio je audi vukovarskih registracija i dva mladića koja su sa zadnjeg sjedišta virili do pojasa, sjedeći svako na svom prozoru. Naglo su promijenili smer i nepropisno se ubacili u drugu traku, u kojoj su bili putnici iz Sombora i očevidac.

„Odjednom su ušli u moju traku i krenuli da me zaobilaze velikom brzinom. Auto koji je išao u suprotnoj traci je morao da se pomjeri na proširenje za autobus. Da nije, desio bi se frontalni sudar. Ubacili su se ispred mene, a iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba, kako zbog dana koji se obilježavao, tako i zbog srpske registracije. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom. Tamo se vidi da su psovali, lupali po autu i otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom HOS-a“, ispričao je svjedok koji je htio da ostane anoniman.

Pitanje je šta bi se sve dogodilo da se sasvim slučajno na putu nije pojavio policijski kombi. Međutim, kako se vidi na snimku, huligani su se vratili u svoj auto, okrenuli se i nastavili u suprotnom smjeru. Prije odlaska, jedan među njima, onaj u HOS majici, opsovao je „srpsku majku“ osobama iz drugog auta.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu.

„U stanici su mi takođe rekli da su odustali od privatne tužbe, jer, kako je rečeno, ne žele da dolaze na sud i da budu izloženi javnosti. Isto tako, rekli su mi da su oštećenja na njihovom autu postojala i prije. Ne ulazim u to, ali između redova sam shvatio da od toga neće biti ništa i da će taj zapisnik završiti u fioci“, prepričao je svjedok.

On je istakao da je policijski kombi bio pored, čak i jedan policijski auto i da su dva policajca gledala u to.

„Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramotno. Zato sam vam poslao ovaj snimak. Nije na meni da postupam dalje, ali volio bih da se nađe neko u ovoj zemlji da zaštiti ljude kada je to potrebno. Znam da bih htio da i meni neko priskoči u pomoć u takvoj situaciji“, rekao je očevidac i naglasio da su se huligani u autu s vukovarskim registracijama i prije napada ponašali razuzdano, „kao da su u svatovskoj povorci“.

Osim ovog napada, oni su ugrožavali i sve druge, napravili su nekoliko saobraćajnih prekršaja. Zbog neprimjerene brzine su zamalo izazvali sudar.

„Ne znam zašto bi se prema njima postupalo s razumijevanjem. Oni su sve nas u toj koloni ugrožavali, a pušteni su da samo tako odu“, naveo je svjedok.

(RT Balkan)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad