Politika

Vukićević: Nakon Zdravkove ostavke na njegovo mjesto da dođe neko ko se neće bojati Mila!

Mislim da je primjer naše zemlje jedinstven u svijetu: godinu i kusur dana nakon pada trodecenijske diktature, poraženi diktator, s mjesta predsjednika države, vedri i oblači, prijeti izbornim pobjednicima i disciplinuje ih, trijumfalno najavljuje sopstveni povratak na vlast. Danas on upozorava da neće dozvoliti odlaganje opštinskih izbora, napisao je na Facebook-u politički analitičar i bivši savjetnik premijera, Boško Vukićević

Foto: Srbija danas

“Dakle, nadrealna situacija, nešto nezabilježeno u istoriji moderne civilizacije. Umjesto da se nakon pada diktature na sistematičan i temeljan način pristupi procesuiranju tiranina i čitave kleptokratske vrhuške, danas se Đukanović kočoperi i najavljuje odmazde. Umjesto da se pokrene proces demontaže Zlog Sistema, mi prisustvujemo svakodnevnom moralisanju i dijeljenju lekcija slobodnim ljudima od strane isluženih kadrova korupcionaškog udruženja zvanog DPS.”

Čija je prvenstvena krivica za takvo stanje stvari? Zdravka Krivokapića, dakako.

“Onaj ko je nakon izborne pobjede slobodnog naroda nesrećnom igrom slučaja i pogrešnom procjenom dobronamjernih ljudi (između ostalih i mene samog) preuzeo najodgovornije mjesto u državi, i formalnu poziciju najveće moći, mora imati primarnu odgovornost za situaciju. A, to je Zdravko. On je morao pokrenuti proces demontaže autokratije, kao i opštu lustraciju. Ukoliko u takvom procesu nije imao saveznika u zarobljenim institucijama, morao je i njih lustrirati specijalnim aktima. Jer, mi nijesmo imali posla sa bilo kojom vrstom oborene vlasti, već sa surovim, kriminalnim, zločinačkim diktatorskim režimom! Za specijalne situacije neophodno je koristiti specijalne mjere.”

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad