Politika

Vukićević: Jedini logičan i pošten pristup je ostavka ili smjena Zdravka Krivokapića

Politički analitičar Boško Vukićević na svom fb profilu komentarisao je današnji sastanak parlamentarne većine.

Foto: Kurir

Nakon današnjeg sastanka predstavnika parlamentarne većine poslanik Demokrata Momo Koprivica je izjavio da su za njegovu partiju primarni zahtjevi “očuvanje izborne volje građana i sprečavanje vanrednih parlamentarnih izbora”.

Takvi zahtjevi su racionalni i opravdani; međutim, postavlja se pitanje: da li je nova Vlada ispoštovala izbornu volju građana, kako svojim sastavom, tako i svojim politikama? Mišljenja sam da nije, ni u jednom ni u drugom aspektu, i uvjeren sam da moj stav dijeli ubjedljiva većina građana koji su na avgustovskim izborima prošle godine glasali za pad diktature Mila Đukanovića.

Dakle, izborna volja građana jeste bila pad DPS-a, ali nije da Vlada u ovakvom sastavu sprovodi ovakve politike. Osim blistavih izuzetaka, kao što je djelatnost Ministarstva kapitalnih investicija i još nekih ministarskih primjera, aktuelna Vlada je najvećim dijelom iznevjerila očekivanja ljudi koji su oborili autokratiju. Osim kontinuiteta sa spoljnim politikama Mila Đukanovića, Vlada se nije proslavila ni politikama na unutrašnjem planu. Narod je, najvećim dijelom, ogorčen. Da nije tako, ove krize ne bi ni bilo. Dakle, izvorište krize nije u manjku fotelja izvršne vlasti sa predstavnike DF-a (iako je i taj aspekt problematike zastupljen), već u iznevjerenim očekivanjima, nadama, perspektivama naroda koji je glasao za promjene.

Stoga bih ispravio Moma Koprivicu: izbornu volju građana treba ispoštovati, a ne očuvati. Očuvaćemo je tek onda kada je prethodno ispoštujemo. A kako bismo je poštovali, Zdravko Krivokapić, kao profesor i državnik koji nije položio ispit, morao bi da pokaže odgovornost, prestane da mrcvari naše društvo i podnese ostavku. Ili da bude smijenjen. To mi se u ovom trenutku čini kao jedini logičan i pošten pristup.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad