Politika

Vukićević: Abazovićev odgovor na ponudu DF-a neiskusan i neodmjeren

“Danas je Abazović, potpredsjednik Vlade, za platformu DF-a za izlazak iz krize rekao da je to već viđen dokument, u kojem nema ništa novo. Dodao je da Vlada treba da nastavi da radi u punom kapacitetu, kao i da Demokrate i DF nemaju ideju i kontakte kako bi pronašli alternativu za postojeće stanje.” napisao je politički analitičar Boško Vukićević na svom Facebook profilu.

Foto: Kurir

“Površni analitičari bi nakon ovih Abazovićevih riječi kazali da je “surovo realan”. Ja, pak, mislim da je u svojim ocjenama bio prilično neoprezan i neodmjeren. Što me čudi, jer ga smatram, iako veoma mladim i neiskusnim, pametnim političarem. Dakle, istina je da Ura u trenutnoj situaciji ima veliku specifičnu težinu (koja je takva i pored izvjesnog gubitka glasova koju trpi ta stranka). Izvjesno je da je ona u poziciji da na razne načine uslovljava preostale članice pobjedničkih koalicija. Međutim, da postoji neki mudar savjetnik Abazovića, pa da mu kaže koliko i na koji način može uslovljavati, vjerovatno bi i za njega bilo politički profitabilnije. Ovako, njegov odgovor na ponudu DF-a ispada previše neiskusan i neodmjeren.”

Ipak, navodi Vukićević, čelnici te koalicije, koji nose teret desetina hiljada glasača iza sebe, dobro su promislili prije iznošenja njihove ponude, izvagali, načinili ustupke i ponudili kompromise. I svakako ne zaslužuju da njihov trud i želju za dogovorom Abazović eliminiše i obezvrijedi u par riječi.

“U aktuelnoj situaciji, Abazović više uopšte ne polaže nade u snagu i perspektive svoje stranke, koje nijesu blistave, već isključivo na procjenu da narod koji je oborio Đukanovića, pored svih razočarenja u novu vlast – sada ne želi nove izbore. Takva procjena je trenutno ispravna, ali oni koji je iznose su kratkovidi. Ne uspijevaju da dokuče mogući razvoj situacije, “šta se iza brda valja”.” zaključuje Vukićević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad