Politika

Vučurović: Onaj koji guši bilo koji narod u promociji svojih vrijednosti ozbiljno koketira sa šovinizmom i nacizmom

Foto: Borba

Poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović, rekao je da političke stranke ne treba da se miješaju u statistički postupak, ali da niko ne može da brani raznim nacionalnim organizacijama da promovišu vrijednosti svoga naroda.

,,Što se tiče reklama i bilborda, ne vidim zašto bi bio problem da se ističe ono što je značajno za identitet nekog naroda. Onaj koji guši bilo koji narod u promociji svojih vrijednosti ozbiljno koketira sa šovinizmom i nacizmom”, kazao je Vučurović za ,,Vijesti”.

On je kazao da u ,,onome što govore DPS i sateliti, politički, medijski i NVO centri, koji se zalažu za odlaganje popisa, jeste činjenica da oni više ne mogu da ucjenjuju i falsifikuju”.

,,A ujedno se raspada njihov projekat stvaranja novog čovjeka u Crnoj Gori…”Poslanik NSD je kazao da je CG danas neuporedivo slobodnija nego za vrijeme DPS i da ćemo na popisu ,,najzad dobiti realna slika Crne Gore”.

“Isto tako, današnji Monstat mnogo kvalitetnije i slobodnije radi nego onaj koji je bio poluga DPS. I Eurostat ističe da je Monstat potpuno spreman za popis, i to potkrepljuju činjenicom da ljudi iz Monstata vrše obuku i u drugim državama, kazao je Vučurović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad