Crna Gora

Vučurović: Naoružavanje Srbije nije pretnja za Crnu Goru već garant stabilnosti

Foto: Vikipedia

Srpski narod je garant stabilnosti i mira na ovom području Evrope, rekao je poslanik NSD

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović izjavio je da ne vidi kako naoružavanje Srbije može biti opasnost za Crnu Goru, prenose podgorički mediji.

“Mi smo sa Srbijom gotovo sto godina bili u istoj državi i dobro je da u svom okruženju imamo državu, koja nam je prijateljska, a koja razvija svoj vojni potencijal. Takođe, ovde neki zaboravljaju, namerno ili ne, da Srbi predstavljaju više od trećine građana Crne Gore, da je u našem susedstvu Republika Srpska i da su sve to činjenice koje govore da je srpski narod garant stabilnosti i mira na ovom području Evrope, a ne pretnja bilo kome”, naveo je Vučurović.

Istakao je da je “Srbija razvila odlične odnose i sa Istokom i sa Zapadom”, što objašnjava činjenicom da “u svom naoružanju ima ruske migove, a imaće i francuske ‘rafale’, kao što u okviru PVO sistema ima kinesko naoružanje, a uz sve to i ono što se proizvodi u samoj Srbiji”.

“Da je ta država nekom pretnja, sigurno ne bi imala takvu podršku sa svih strana. Dakle, Srbija potpuno legitimno gradi i razvija svoju odbrambenu moć i time pokazuje odgovornost prema sebi, svojim susedima i svom narodu”, zaključio je Vučurović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad