Politika

Vučurović: DF bi odlučno i hrabro demontirao bivši zločinački režim Mila Đukanovića!

Da je DF bio u prilici da vrši vlast, vidjeli bigrađani Crne Gore kako izgleda odlučna i hrabra demontaža bivšeg zločinačkog režima Mila Đukanovića, izjavio je u Skupštini Crne Gore poslanik NSD-a Jovan Vučurović.

Foto: Vijesti

On je istakao da je Vlada Zdravka Krivokapića trebala povući odlučne i bolne rezove, kao što radi svaka vlast koja je dolazila nakon diktatura. U proteklih godinu dana u Crnoj Gori, ocjenjuje Vučurović,  tog diskontinuiteta sa diktaturom nema ili ga ima na kašičicu.

-Ovo što danas gledamo je kohabitacija i saradnja sa političkim krilom mafije. DF ne pristaje na to i ako budemo u prilici kojim slučajem, vidjećete kako izgleda obračun sa kriminalom i korupcijom- poručio je Vučurović i dodao:

-Nakon godinu dana rada Vlade Crne Gore mi se i dalje bavimo osobama koje su godinama služile bivšem režimu i bile prepoznate po služenju diktaturi. Mi i dalje imamo u Agenciji za sprječavanje korupcije one koji su i dan danas u zagrljaju DPS-a. Jedan od takvih je i Sreten Radonjić Radonjić koji je bio progonitelj DF-a. I sada kada smo mi dio parlamentarne većine, oni su i sada spremni da služe njemu i progone one sa druge strane. To dokazuju svakim danom, dok  predsjednik DPS-a ostaje potpuno netaknut, iako smo svjedoci svakih 15 dana glavni akter afera koje se pokreću. Umjesto tim poslovima da se bavi ASK, ona se bavi zaštitom korupcije Mila Đukanovića i kriminalne hobotnice koja se nalazi u njegovom gravitacionom polju- kazao je Vučurović.

Slike iz Skupštine Crne Gore prije dva dana kada su pojedinci iz DPS-a predstavljali pojedine budžetske jedinice najbolje je ogledalo današnjeg stanja u državi, ukazao je Vučurović.

-To je bio tragičan skup, ne govorim o svima, već o pojedincima, koji su se okupili. Ono je bila slika Crne Gore u kojoj jedna Vlada ne radi svoj posao i kada godinu dana nakon izbora imate ljude koji umjesto da su u zatvoru, pojavljuju se ovdje u Skupštini i govore koliko novca treba da dobiju neke od tih agencija i resora kojima upravljaju. Što reče kolega Milun Zogović u izjavi za Borbu “Tragikomično je čak i analizirati da i dalje istaknuti kadrovi DPS-a kroje sudbinu građanima Crne Gore”. Danas smo došli u tu situaciju da ljudi koji su davno trebali da budu procesuirani, i dalje kroje kapu građanima Crne Gore i to je problem koji se zove demontaža bivšeg režima. Ona nije postojala u proteklih godinu dana- zaključio je Vučurović.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad