Politika

Vučiću stiglo pismo od Putina: Evo šta je predsjednik Rusije poručio srpskom predsjedniku!

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio pismo predsjednika Vladimira Putina sa čestitkama povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u kome se, između ostalog, kaže:

Foto: Kurir

– Naši nedavni pregovori u Sočiju su u punoj meri potvrdili čvrstinu strateškog partnerstva Rusije i Srbije i dozvolili da zacrtamo nove perspektive uzajamno korisne saradnje u više pravaca.

Računam na nastavak konstruktivnog dijaloga sa Vama i prisnog zajedničkog rada na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. To odgovara temeljnim interesima naših bratskih naroda i doprinosi obezbeđenju stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje, uspeh i blagostanje, a svim građanima Srbije – mir i prosperitet – navodi se u čestitki predsednika Putina predsedniku Vučiću.

Zahvalivši na pismu, predsednik Vučić je još jednom izrazio zahvalnost predsedniku Putinu na toplom dočeku u Sočiju i prijateljskim razgovorima, koje su tom prilikom vodili.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su i ovom prilikom razmotrili napredak bilateralne saradnje u različitim oblastima.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad