Srbija

Vučić: “Zajednički projekti Srbije i Kine vredni osam milijardi”

“Verujem da možemo, ako je to uopšte moguće, da na još viši nivo podignemo našu saradnju”, rekao je Vučić na početku sastanka.

Foto: Tanjug

BEOGRAD – Zajednički projekti koje realizuju Srbija i Kina vredni su gotovo osam milijardi, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da dve zemlje imaju izvanredne odnose, da pružaju podršku jedna drugog, i jačaju trgovinske odnose.

Vučić je, posle razgovora u četiri oka sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem, i plenarnog sastanka delegacija dve zemlje, izrazio zadovoljstvo zbog posete, kako je rekao, velikog prijatelja, dodajući da je njihov razgovor dugo trajao, o svim temama.

Vang Ji: “Vučić izvanredan lider, Srbija i srpski narod imaju kičmu”

Kineski ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji poručio je danas u Beogradu da 1,4 milijardi Kineza zna da na zapadu evroazijskog kontineta imaju “čeličnog” prijatelja – Srbiju i da pod vođstvom izvanrednog lidera Vučića Srbija i srpski narod imaju kičmu i da će Kina i dalje čvrto podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

“Kina će i dalje čvrsto podržavati teritorijalni integritet, suverenitet i nezavnost Srbije i stajati po tim pitanjima blisko uz sprski narod”, kazao je Ji obraćajući se medijima u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića nakon sastanka delegacija dve zemlje u Palati Srbija.

Vučić: “Srbija i Kina odlično sarađuju, bez otvorenih pitanja”

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija i Kina odlično sarađuju i neguju iskreno i veliko prijateljstvo, i izrazio zahvalnost Kini na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao što, dodao je, Srbija poštuje politiku jedne Kine.

Na sastanku delegacija dve zemlje u Palati Srbija, koje predvode predsednik Srbije, i kineski ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji, Vučić je poručio da Srbija i Kina u političkoj sferi nemaju otvorenih pitanja, već u svim međunarodnim institucijama i organizacijama, multimateralnim forumima, kao i u bilateralnim odnosima, odlično sarađuju.

Vang Ji preneo pozdrave: “Si Đinping duboko ceni vaše prijateljstvo”

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji preneo je danas u Palati Srbija gde je održan sastanak delegacije dve zemlje, srdačne pozdrave predsednika Kine Si Đinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću.

Šef kineske diplomatije Ji je preneo Vučiću da kineski predsednik veoma ceni veliko prijateljstvo koje ima sa Vučićem.

(TANJUG)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad