Vijesti

Vučić zahvalan Kosovskoj Mitrovici na podršci : Uvijek ću se boriti za prosperitet Srba na Kosmetu!

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo zahvalnosti povodom jednoglasne odluke privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica da predsjedniku Vučiću, na Dan obilježavanja opštine Kosovska Mitrovica, uruči Zlatnu povelju i Ključ grada zbog podrške opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Foto: Kurir

U pismu zahvalnosti se kaže:

-Poštovani gospodine Spiriću, dragi prijatelji,

Dozvolite mi da Vam na samom početku zahvalim na ključu i povelji Vaše i naše Kosovske Mitrovice, priznanjima koja za mene imaju poseban značaj i posebnu emotivnu vrednost, jer dolaze kao potvrda da je današnja Srbija uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Iza svakog priznanja stoji posvećen rad i pregnuće, ali ovo koje ste mi danas dodelili shvatam kao priznanje za napore koje smo svih ovih godina zajedno ulagali da i u najtežim uslovima sačuvamo, pre svega, mir i bezbednost našeg naroda u pokrajini, a onda i naše zajedništvo, bez koga ne bi bilo ni današnjih rezultata i rekordnih ulaganja države Srbije u razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

Srbija danas prednjači u ekonomskom razvoju, direktnim stranim investicijama, rastu BDP i kao takva garant je i jake Kosovske Mitrovice i još intenzivnijeg investicionog ciklusa na Kosovu i Metohiji u vremenu pred nama. Zato, dragi prijatelji, naše su sudbine neraskidivo povezane i uvek ću se boriti za prosperitet i napredak Kosovske Mitrovice i svih naših sredina u pokrajini, bilo da se nalaze južno ili severno od Ibra!

Kosovska Mitrovica je danas prepoznatljiva kao univerzitetski, privredni i poslovni centar, koji objedinjuje mnoge potencijale i pruža šansu za dalje napredovanje i usavršavanje mladih ljudi, koji su u svakom društvu nosioci sveukupnog razvoja i generatori bolje budućnosti. Transformacija ovog lepog grada na severu Kosova i Metohije, sedamdeset i sedam godina od oslobođenja od neprijatelja u Drugom svetskom ratu, svedoči o sveukupnom progresu srpskih sredina na KiM i boljem životnom standardu, koji je naš zajednički prioritet.

Obeležavanje velikih datuma, kao što je za Kosovsku Mitrovicu 23. novembar, Dan oslobođenja od neprijatelja u Drugom svetskom ratu, uvek ima istorijsku i savremenu dimenziju. Borba protiv fašizma trajno je utkana u temelje srpske države, a žitelji Kosovske Mitrovice ovaj dan obeležavaju kao simbol slobodarskog duha i sećanja na svoje hrabre sugrađane, među kojima je u toku četvorogodišnje borbe bilo preko hiljadu žrtava.

Sećajući se sa ponosom naše slavne prošlosti i slavnih predaka, imamo još ozbiljniju i jaču obavezu, ali i želju, da svim građanima i generacijama koje dolaze obezbedimo sigurnu budućnost na ovim prostorima, da raseljenim Srbima omogućimo povratak na njihova ognjišta, a ostalima siguran i bezbedan opstanak. I u tom pravcu ćemo nastaviti zajednički da delujemo, i vi na lokalu i mi koji smo fizički u Beogradu, ali smo mislima i srcem uvek uz vas.

Siguran sam da, uprkos svim teškoćama i izazovima, kojih ima i kojih će biti, rezultati neće izostati. Kosovska Mitrovica će biti sve lepša i naprednija, puna mladosti i pameti, što će biti naša pokretačka snaga i nada za stvaranje nove, bolje i uspešnije budućnosti. Jer sa narodom, kakav je srpski narod na Kosovu i Metohiji, Srbija ne mora da brine za svoju budućnost.

Čestitajući vam još jednom današnji praznik, uz zahvalnost na priznanjima koje ste mi dodelili, želim da Kosovska Mitrovica ostane dostojna vrednosti koje su nam ostavili naši slavni preci- poručio je Vučić.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad