Vijesti

Vučić: Zagledani decenijama unaprijed, spremno dočekujemo budućnost!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Novi Sad-Kelebija, u okviru projekta brze pruge Beograd-Budimpešta.
On je rekao da ako ne razmišljate o budućnosti, ne možete ni da je imate.

Foto: Kurir

– Zagledani decenijama unapred, mi spremno dočekujemo budućnost. Ovo je jedan od zadataka koji je pred nama. Ja bih se obično izvinio vama, dragi građani, što po hladnoći stojite ovde, ali duboko u sebi znam koliko je ovo važno za budućnost Srbije.

U ovome ćemo svi da uživamo, ovo će značiti viši životni standard za sve građane, veće plate i penzije, bolju budućnost za našu djecu. Ali ovo mnogo znači i za Vojvodinu. Uvijek smo mislili da je to najnapredniji dio Srbije, a onda smo devedesetih i dvijehiljaditih ostali bez fabrika, i sada moramo sve to ponovo da uradimo – kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije ističe da Srbija juri da izbriše to ružno vrijeme i da pretekne sve one koji su bili uspješniji od nas.

– Zahvalan sam Sijartu na mudrom govoru koji je održao pred vama. Mi imamo racionalan pristup odnosima sa Kinom. Ali osim tog racionalnog pristupa, mi osećamo iskreno prijateljstvo prema tom velikom narodu. Da nije bilo premijera Orbana i predsednika Sija, mi ne bismo imali ovakve odnose i ovu prugu, i mi osećamo više od racionalnog pristupa tim narodima – rekao je Vučić.

Vučić je nakon svečanosti odgovarao na pitanja novinara.

Predsednik je rekao da nije reagovao na pretnju Aljbina Kurtija, a da je reagovala Ana Brnabić. Zapitao je šta bi bilo kada bi on izjavio nešto slično.

– Velikoalbanske ideje ne izazivaju strah kod EU, možda će da nekad napišu u nekom izveštaju da izjava nije bila pametna, i to je to. Viola fon Kramon misli da može da soli pamet svima i oglasila se za sve što se dešava u Srbiji. I iako je zadužena za Prištinu, nije joj palo na pamet da kritikuje izjave Aljbina Kurtija – kaže Vučić.

Ova se sa gađanja jajima murala prebacila na Makiš.

Kada je riječ o kritikama zbog izgradnje metroa, Vučić kaže da je riječ o ljudima koji bi da, po svaku cijenu, zaustave napredak Srbije.

– Ići ću da vidim napredak metroa. Ali, gde ja idem? Zar nije metro još 2012. godine izgrađen? Oni koji kibicuju i pokazuju svoj bes… Šta je poenta? Da stanete pred mašinu i osporavate radove, pa da se čovek u mašini koji pošteno radi, smrzava? Po ceo dan se dosađuju, ova se sa gađanja jajima murala prebacila na Makiš, ovaj drugi ne zna šta će sa sobom, ne znaju šta drugo da rade, i onda se skupljaju svaki dan, a pošten narod mora da radi – kaže Vučić.

Zapitao ih je zašto nisu izgradili makar jedan auto-put, a ne 10 koliko je izgradila njegova vlada.

– Najlakše je tražiti manu, ali dok nekom smetaš, nađi nešto da radiš, pokaži da si koristan – kaže Vučić.

Neki se ponose time što rade, neki time što ruše

Na pitanje zašto nije prisustvovao otvaranju radova na izgradnji metroa, Vučić kaže da se nije uplašio zbog protesta, Đilasa i ostalih, već se znalo da na otvaranju neće ni biti.

– Neki se ponose time što rade, neki time što ruše. Ja spadam u ove prve. Ako završimo metro za 6 godina, on će doneti veliki rast Srbiji, a Beograd će postaviti na mapu svetskih metropola – kaže Vučić.

Gotovo sam siguran da Španija neće promijeniti stav po pitanju Kosova

Na pitanje o navodnom otvaranju kancelarije Španije na Kosovu, Vučić kaže da je razgovarao sa premijerom Sančezom i da je gotovo siguran da do promene stava neće biti.

– Verujem španskim prijateljima, nisam u njihovoj vladi, ali im verujem. Gotovo sam apsolutno siguran da će ostati čvrsti u poštovanju normi propisanih od strane UN i međunarodnog prava – kaže Vučić.

(Novosti online/Pink.rs)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad