Srbija

Vučić: Za sve je kriv Kurti, trojica Srba nastradali od snajpera

Foto: Reuters

Trebalo nam je mnogo vremena da sami ispitamo šta se dogodilo na KiM, rekao je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ubistvo policajca na Kosovu za svaku osudu i da ne postoji opravdanje za tako nešto.

On je tokom vanrednog obraćanja povodom poslednjih dešavanja na Kosovu rekao da se desilo ono na šta on upozorava dugo, a to je da su se Srbi pobunili „neželeći više da trpe Kuritjev teror“ i da je bilo pitanje vremena.

– Grupa Srba sa KiM postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na sjeveru KiM, zatim dolazi kosovska policija koja pokušava da ukloni barikade, nakon čega dolazi do sukoba u kojem je albanski policajac ubijen i ranjeno jedno lice – naveo je Vučić na samom početku konferencije

On je istakao da je jedini krivac za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti, „mada ima i pomoć ovih iz međunarodne zajednice.

– Aljbin Kurti je jedini koji želi sukobe i rat, njegova životna želja je da nas uvuče u sukobe sa NATO – naglasio je Vučić.

– Imali smo cio dan sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, odluke ćemo donositi pažljivo, detaljno ih pripremiti, i sa tim odlukama izaći pred naš narod u danima pred nama. Pozivamo međunarodnu zajednicu da se formira ZSO i da na sjeveru Srbi budu policajci, jer to je jedini načini da Srbi više ne budu protjerivani i da više ne bude sukoba – naveo je.

On je naglasio da vojska i policija iz Srbije nemaju nikakve veze sa incidentom.

– Samo su htjeli da se krivica svali na Beograd i da pokažu da imaju svako pravo da napadaju građane na sjeveru Kosova – kazao je Vučić.

Poručio je da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo.

– Nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo. Možete sve da nas pobijete. Možete da uradite što god hoćete. Nikada Srbija neće priznati nezavisno Kosovo – ističe predsjednik Srbije.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad