Srbija

Vučić uručio čestitku za Putina: Zahvalnost Ruskoj Federaciji

Foto: Predsednik.rs

Predsednik Srbije uručio je ruskom ambasadoru pismo za ruskog lidera u kojem je objasnio težinu situacije sa kojom se srpski narod na KiM suočava

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

“Razgovor sa ambasadorom Bocan-Harčenkom iskoristio sam da mu uručim pismo za predsednika Ruske Federacije Putina u kojem sam, pored čestitki za izbornu pobedu, objasnio težinu situacije sa kojom se srpski narod na Kosovu i Metohiji suočava, značajnim političkim izazovima koji se pred Srbijom nalaze, uz zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža teritorijalnom integritetu Srbije”, objavio je Vučić na Instagramu.

Ni Bela kuća, ni lideri Evropske unije Putinu nisu čestitali na izbornoj pobedi na nedavno održanim predsedničkim izborima.

Za razliku od njih to su učinili predsednik Kine Si Đinping, premijer Indije Narendra Modi, princ-prestolonaslednik Saudijske Arabije Muhamed bin Salman, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i niz drugih svetskih lidera.

Među članicama NATO-a, jedino je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan Putinu čestitao izbornu pobedu u toku razgovora koji su juče po podne vodili telefonom.

Na izborima u Rusiji, koji su održani od 15. do 18. marta Putin je osvojio 87,28 odsto glasova na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad