Srbija

Vučić: Tajvan je Kina, zar hoćete da srušim sistem UN

Foto: Sputnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je Tajvan – Kina i zapitao da li oni koji se ne slažu sa njegovim mišljenjem hoće da sruše sistem Ujedinjenih nacija.

On je na pitanje novinara o pisanju pojedinih medija da će njegov stav po pitanju Tajvana skupo koštati Srbiju, rekao da u njegovom odgovoru nije ništa sporno.

“Ja sam rekao da ću odgovoriti u 10 sekundi, a vama ću odgovoriti u dve – Tajvan je Kina. Šta je problem i šta je netačno. Jel to tako u UN, hoćete da srušimo sistem UN. Hoćete sutradan da mi kažete da ne smem da govorim ni o Kosovu i Metohiji i rezolucijama UN. Kome sam to naneo štetu. Ima li neka druga politika, čija je to politika drugačija – ruska, američka, ko to misli da Tajvan nije Kina. Lupetaju”, rekao je Vučić.

Na pitanje kakve su šanse da se do kraja godine dostigne pet milijardi stranih investicija, Vučić je rekao da bi to bilo lepo, ali da je duga godina.

“Zabrinut sam zbog toga što se zbiva u svetu. Iz razgovora sa Zelenskim i svima. Pozicija mi omogućava da ponešto više znam, što mi ni posao ni situaciju ne olakšava. Idemo ka usložnjavanju situacije u svetu”, rekao je Vučić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad