Srbija

Vučić: Srbija je na veoma pokvaren način napadnuta, moramo se boriti

Foto: Tanjug

“Mi nemamo drugu zemlju, ona je naša najveća svetinja”, poručio je predsednik Srbije

Uoči glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, koje je zakazano za 23. maj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je Srbija na veoma pokvaren način napadnuta, ali da nema izbora i da mora da nastavi da se bori.

“Mi nemamo drugu zemlju, naša Srbija je na veoma pokvaren način napadnuta, ali nemamo izbora, mi se moramo boriti, jer nam je Srbija sve na svetu, Srbija je naša najveća svetinja”, poručio je Vučić na Instagram storiju.

Povodom poslednjeg pisma koje su u petak, 17. maja, Stalne misije SR Nemačke i Ruande uputile svim državama članicama u svojstvu glavnih sponzora i kosponzora rezolucije o Srebrenici, Stalna misija Srbije pri UN je apelovala na države članice UN da povuku tekst rezolucije, u interesu svih, pre svega naroda u BiH.

Rezoluciju o Srebrenici je protivpravno, u suprotnosti sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, bez saglasnosti Predsedništva BiH, predložio ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija, dok su kosponzori iste Nemačka i Ruanda

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad