Vijesti

Vučić razgovarao sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID): Izuzetno partnerstvo Srbije i USAID

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je putem video linka sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnim projektima koji za cilj imaju međusobno povezivanje i jačanje saradnje u regionu, kao i o modalitetima nastavka plodne saradnje sa ovom organizacijom.

Foto: Kurir

Predsednik Vučić je zahvalio “USAID”-u na velikoj pomoći u vidu brojnih projekata i izuzetnog angažmana eksperata u raznim oblastima, koji su umnogome doprineli rastu naše zemlje na mnogim poljima. Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost na nesebičnoj pomoći tokom krize izazvane pandemijom KOVID-19 i dodao da je i ovaj globalni izazov jasno pokazao značaj solidarnosti i saradnje, pogotovo kroz program “Zajedno protiv KOVID-a”.

Predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje zemalja regiona, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja.

U tom smislu, Srbija je bila pokretač ne samo inicijative “Otvoreni Balkan” koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Administratorka Pauer je istakla dosadašnje izuzetno partnerstvo “USAID”-a sa našom zemljom, naglasivši posvećenost kontinuiranoj podršci reformama i razvojnim prioritetima Srbije.

Predsednik Vučić je sa administratorkom Pauer razgovarao i o situaciji u Bosni i Hercegovini, gde je ponovio posvećenost Srbije očuvanju Dejtonskog sporazuma i, u skladu sa njime, punom poštovanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić i administratorka Pauer su ponovili posvećenost daljoj saradnji u cilju sveobuhvatnog razvoja regiona koji teži članstvu u EU, istakavši da Srbija, kao pokretač regionalnog povezivanja, treba dodatno da pojača svoju ulogu i zalaganje u tom smeru.

Predsednik Vučić je od administratorke Pauer zamolio za pomoć “USAID”-a u programima razvoja preduzetništva i borbe protiv korupcije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad