Srbija

Vučić posle razgovora sa Nebenzjom: Srbija odlučna da se suprotstavi političkim presedanima

Foto: Tanjug

Vučić je ruskog diplomatu zamolio da, “i ovoga puta, podrži poziciju naše zemlje prilikom odlučivanja u UN”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom razgovarao o aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija suočava zbog nametanja rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN.

Vučić je naveo da je ruskog diplomatu tokom jučerašnjeg sastanka u Njujorku zamolio da, “i ovoga puta, podrži poziciju naše zemlje prilikom odlučivanja u UN”.

Predsednik je istakao da je ambasadoru Nebenzji zahvalio na doslednom stavu Rusije u pogledu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, pokazanom i tokom jučerašnje sednice SB UN.

“Još jednom sam ukazao na odlučnost naše zemlje da se svim političkim sredstvima suprotstavi presedanima koji podrazumevaju nepoštovanje međunarodnog javnog prva i postignutih dogovora, kao i samovoljno i selektivno određivanje prava i istine”, naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

Vučić je prethodno na prijemu koji je priredila delegacija Srbije pri UN istakao da bi usvajanje predstavljenog nacrta rezolucije doprinelo jačanju nestabilnosti čitavog regiona, dodatno produbilo jaz među narodima i stvorilo nove tenzije na Zapadnom Balkanu.

“Zato tražimo da se rezolucija povuče ovako kako je predložena. A ako to ne bi bio slučaj, pozivamo zemlje članice da glasaju protiv nacrta rezolucije”, rekao je Vučić na prijemu.

Predsednik Srbije je na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj o radu UNMIK-a, istakao da Priština stvara nepodnošljive uslove života za Srbe na KiM.

Vučić je ukazao da mera ukidanja upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji predstavlja kulminaciju etnički motivisane, promišljene kampanje, koju privremene prištinske institucije vode protiv Srba na KiM.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad