Politika

Vučić: “Pokazaće se koliko prijatelja imamo u američkom Kongresu”

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uskoro više kongresmena u SAD potpisima podržati “srpsku rezoluciju”, nego što ih je potpisalo pismo američkom predsedniku, i to neće biti kongresmeni iz samo jedne stranke, što je sa tim pismom grupe senatora slučaj, dodajući da ne prihvata da je Srbija destabilizirajući faktor u regionu.

Foto: Kurir

Na pitanje N1, zašto se zahtev za blokadu imovine i zabranu ulaska u SAD osobama koje doprinose destabilizaciji na Zapadnom Balkanu u pismu grupe amerričkih senatora predsedniku Bajdenu,u SNS “prevodi” kao da su tražili bombardovanje, što je u saopštenju pomenuo potpredsednik SNS Milenko Jovanov, Vučić je rekao da Jovanov neretko “rastura” neistine koje taj medij objavljuje.

– Razume se da niste pročitali celo saopštenje, i razumem da ste ostrašćeni da morate da govorite ko obmanjuje, a ko ne obmanjuje javnost, što nije posao novinara. Ali, poštujem i to, bolje da ljudi znaju ko podržava tajkune, a ko ne – dodao je Vučić.

On je naveo da se u saopštenju kongresmena govori o tome da je Srbija kriva i destabilizujući faktor na Zapadnom Balkanu.

Zar vam to već nije dovoljno? Pričate o zamrzavanju imovine. Ja molim ponovo da mi zamrznu svu imovinu u inostranstvu. Meni na ceo život, a ovoj dvojici tajkuna samo na godinu dana, pa da vidite koliko ćete njima računa da zamrznete, a koliko meni. Meni nijedan, jer ga nema. U tome je problem – rekao je Vučić.

Na dodatno pitanje kako to da kongresmeni koji su označeni kao albanski lobisti nisu smetali kada su se sastali sa amdasadorom Srbije u SAD Markom Ðurićem, Vučić je rekao da je posao ambasadora da se sastaje sa svima koji misle na jedan, drugi ili treći način. Da razgovara sa njima, kako bi bili što je moguće više na strani Srbije, a ne na strani stave da je Srbija destabilizujući faktor u regionu.

Jer Srbija to nije, već je apsolutno stabilizirajući faktor, što je potvrdio i Eskobar, i po pitanju RS, i u drugim stvarima – rekao je Vučić.

Ako neko želi da se Srbija odrekne svog naroda, kako bi postala stabilizirajući faktor, predsednik Vučić je poručio da on na to ne pristaje.

– Kao predsednik Srbije, biću uz naš narod, ne kršeći prava nijedne zemlje, ne mešajući se u prava durgih zemalja. Ali, mi moramo da podržimo pravo našeg naroda da bude svoj na svome, da ima pravo na sovje pismo, jezik, veru. Ako je to destabilizujuće – nemam problem sa tim – poručio je Vučić.

Poručio je da je Srbija uvek čuvala mir, stabilnost i na svaki način doprinosila očuvanju mira, razvoju, očuvanju dobrih ekonomskih odnosa.

On je dodao da je pismo potpisalo nekoliko kongresmena Demokratske stranke, govoto jednoparatijski.

– Videćete u narednih mesec i po dana, mnogo više kongresmena će da potpiše srpsku rezolucija, da se vidi koliko prijatelja Srbija ima u američkom Kongresu – najavio je Vučić.

Osim toga, kaže, sa svima će se razgovarati kako bi se ukazalo na to ko je ziaista korumpiran, i ko ima račune po svetu.

– Oni ne pozivaju na bombardovanje, ko god da je to tumačio pogrešio je, jer njih Srbija ne zanima, ni bombardovana, ni nebombardovana. Jedino što njih interesuje je dolazak na vlast, preuzimanje državnih resursa u sopstvene ruke – rekao je Vučić komentarišući interese takozvane tajkunske opozicije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad