Srbija

Vučić otkrio podatke zapadnih obavještajnih službi: Srbiju okrivili zbog tri stvari

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je došao do spisa koje su dve strane obaveštajne službe pripremale za svoja ministarstva u kojima je Srbija označena problematičnom zbog nepriznavanja tzv. Kosova, tolerantnosti prema predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i slobode medija.

„Srbija je problem zbog toga što ne priznaje takozvano Kosovo i tolerantna je prema Dodiku i, kako oni navode, ona je poligon sa koga ruski mediji mogu da se obrate, a nisu zabranjeni kao kod njih. Zato je Srbija kriva i problem“, rekao je Vučić za Hepi televiziju govoreći o sadržaju spisa stranih službi.

On je dodao da u tim depešama još piše – „moramo da se izborimo protiv toga, ne bismo li urušili poverenje naroda u Vučića i da obavimo svoje interese“.

„Sve to je usmereno ka rušenju pozicije Srbije po pitanju KiM“, naglasio je predsednik Srbije.

Kazao je i da se po stranim medijima, takođe, vodi velika hajka protiv Srbije.

„Evropljani i Amerikanci u ovom trenutku ne žele nestabilnost. A Kurtiju se žuri iz mnogo razloga. On ima jednog savetnika o kojem sam siguran da će biti više reči narednih dana, iz Velike Britanije, Nemca po prezimenu, čija je porodica teško stradala na Kosovu i koji ga vodi ka mnogim od tih rešenja“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je, ipak, sve to manje, više ništa, u odnosu na podršku koja postoji u određenim zemljama, po principu „ti guraj napred, mi ćemo kao da te kritikujemo, pričaćemo o sankcijama, a suštinskih sankcija neće da bude“.

„Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM“

Vučić je rekao da neko temeljno radi na pritisku na srpski narod na KIM i da smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi.

On je dodao da je to izuzetno teško, pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da tzv. Kosovo ne može da dobije dozvolu za korišćenje.

„Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Nemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori evro legalan, toliko u Prištini nije“, rekao je Vučić i pojasnio da je za zapad tzv. Kosovo nezavisna država i da smatraju da mogu da rade šta hoće, prenosi Sputnjik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad