Srbija

Vučić o razgovoru sa Putinom: Srbija će potpistu ugovor na tri godine, imaćemo veoma povoljnu cijenu gasa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao danas sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Što se tiče razgovora sa predsednikom Putinom, imali smo vrlo dobar razgovor jutros. Govorili smo o više različitih tema. Najvažnija tema su bili bilateralni odnos, ali za nas je naravno najvažniji istek gasnog sporazuma posle desetogodišnjeg trajanja. Glavne elemente smo dogovorili, koji su veoma povoljni po Srbiju“, kazao jeVučić.

Vučić ističe da će novi ugovor biti potpisan na tri godine, i da će cena biti veoma povoljna za našu zemlju.

– Ako smem to da kažem, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. Nakon dodatnih razgovora sa Gaspromom ja ću moći da vam kažem koliko će nas koštati tačno. U ovom trenutku to je tri puta manje, a zimi će to biti i do 10 puta manje od onoga što plaćaju u Evropi – kazao je on.

On je pojasnio da će cena tokom zime biti verovatno od 310 do 408 dolara za 1000 kubnih metara, što je ubedljivo najbolja cena.

– Moguće je da će samo Jermenija i Belorusija imati nešto povoljniju cenu. Ako računate da je danas negde oko 960 cena gasa, to je zato što je leto. A kada dođe zima to može biti i preko 3.000 dolara. A mi ćemo plaćati 10 puta manje. Sad je pitanje samo dodatnih količina, kako nabavljamo i šta radimo. Ali i da tako bude, mi nećemo čekati zimu. Mnogo je to komplikovano, ali smo veliki posao danas završili i veliki posao uradili. Sa velikom sigurnošću, ja koji sam obično oprezan, više sam optimističan danas – istakao je Vučić.

(Novosti)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad