Srbija

Vučić: Nova avio-linija do Mostara dodatno će povezati naše narode i naše poslovne zajednice

Foto: Avaz

Tokom posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu, sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

“Er Srbija” od danas je uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić prisustvuje ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar.

“Veoma sam srećan, jer mislim da je ova stvar od velikog značaja za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju i povezivanje svih naših naroda. Povratna karta avionom koji leti 40 minuta je vrlo pristupačna – 104 evra. Ne postoji automobil kojim možete da idete, a da potrošite manje”, rekao je Vučić.

On je naglasio da su uštede ovog putovanja 12 do 13 sati puta.

“Osim praktičnog značaja ovo će dodatno da povezuje naše poslovne zajednice i zato sam zadovoljan što ćemo još jednom prisustvovati velikom sajmu privrede ovde. To je za nas izuzetno važan događaj”, rekao je predsednik.

Tokom posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu, sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon susreta, predsednik će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Republike Srbije, kao i štandove drugih izlagača.

Predsednik je objavio danas iz aviona “Er Srbije” koji posle 33 godine opet iz Beograda leti ka Mostaru da je cilj da se unapređuju odnosi sa partnerskim zemljama.

“Evo me u kabini pilota Slaviše i Mladena koji nas maestrano voze, dolećemo uz njihovu pomoć do Mostara, prvi put posle 33 godine našim nacionalnim prevoznikom ‘Er Srbijom’. Beskrajno hvala, beskrajno hvala svima koji su sa nama na letu”, objavio je Vučić u video snimku na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Krišto: Preko Beograda do 80 odsto svetskih destinacija

Predsedavajuća Veća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je danas da otvaranje vazdušnih linija Beograd-Mostar i Mostar – Beograd ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za celu Bosnu i Hercegovinu.

“Preko Beograda smo povezani sa više od 80 odsto svetskih destinacija. Dok još linije nisu bile otvorene, informirasana sam kako je već u tom trenutku prodato više od 2.000 karata, što dosta govori o značaju ove linije”, rekla je Krišto na aerodromu u Mostaru gde je dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je istakla da ta linija ima turistički i poslovni segment i da je upravo zato otvaranje i vezano za početak 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Krišto je zahvalila svima koji su omogućili da dođe do otvaranja te avio-linije, značajne za odnose između dve zemlje, ali i za Mostara i celu BiH.

“Nakon ovog današnjeg susreta mi imamo naše zajedničke sastanke naših radnih timova i razgovaraćemo i na brojne druge teme koje se tiču kako bilateralnih odnosa između BiH i Srbije, tako i one koji su od interesa za naš ceo region. Na kraju želim da se zahvalim još jednom i uz zadovoljstvo što imam priliku kao predsedavajuća Veća ministara da ugostim lidere iz celog regiona na jednom vrlo značajnom događaju i za Mostar i za BiH”, poručila je Krišto.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad