Vijesti

Vučić najavio: Osniva se posebni Zeleni fond za zapadnu Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se kreće u osnivanje posebnog Zelenog fonda za zapadnu Srbiju u kojem će ministarstva uz većinsko učešće građana, raspolagati sredstvima iz fonda po nalogu građana za najvažnije ekološke projekte.

Foto: Borba

Vučić je istakao da će građani imati većinu u organima Zelenog fonda, a da zbog papirologije moraju da budu i predstavnici ministarstava i naglasio da će od 1. januara imati 10 miliona evra opredjeljene za najvažnije ekološke projekte na teritoriji Zapadne Srbije.

Kako je naveo, to podrazumijeva najveći dio Mačvanskog, dio Kolubarskog i najveći dio Zlatiborskog okruga.

Vučić je istakao da će biti urađena tri nova mosta u Bradićima, Velikom selu i Stupnici i to zbog poplava.

“Ne inatim se zbog Rio Tinta, danas smo dobili analize – zbog poplava je nemoguće da prihvatimo, neću ni da pričam o otrovnim materijama, ali sigurno je da bi Jadar plavio svake godine da na tom mjestu bude deponija ili jalovište”, kazao je Vučić.

Kako je kazao odlučeno je da se radi regulacija gornjeg toka rijeke Jadar i rijeke Korenite, regulacija rijeke Jadar od Draginjce do Donje Nedeljice.

Što se tiče hrama i groblja, kako je naveo, za sada je jedino moguće da se stavi jedan dio starog groblja pod zaštitu države. “To je velika garancija i za ljude u srpskoj crkvi, ali i za mještane Gornjih Nedeljica i jadarskog kraja”, naveo je.

Najavio je da će u narednih sedam dana inženjeri Puteva Srbije obići lokacije Brnjac do Brezjaka, Dvorsku, Novo selo, Stupnicu, Terzić i Dvorsku, Gornje Nedeljice, naselje Bojić, Donje Nedeljice.

Podsjetio je da su bili redstavnici EPS-a i kazao da se krenulo u rekonstrukciju 25 kilometara dalekovoda i zamjenu svih preostalih drvenih bandera u obje Nedeljice.

Takođe, podsjetio je i da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio i razgovarao sa poljoprivrednicima.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad