Vijesti

Vučić na otvaranju njemačke fabrike u Subotici: Ovakvu fabriku do sada nismo imali u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Subotici svečanom otvaranju fabrike BAS Boysen Abgassysteme.

Foto: Naslovi.net

Na samom dolasku u fabriku, radnici su pozdravili Vučića, te su ga sproveli kroz fabriku kako bi mu predstavili šta je to što će se u fabrici proizvoditi i kako će proizvodnja funkcionisati.

Sa predsjednikom fabriku obilazi i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a dočekali su ih predstavnici kompanije.

– Ovakvu fabriku do sada nismo imali u Srbiji. Sve je robotizovano, nevjerovatno je kako ova fabrika izgleda. U Srbiji nikada nisam vidio ovako nešto. Svaka čast- napisao je predsjednik na svom instagram nalogu.

Predsjednik obilazi fabriku i upoznaje se sa procesom proizvodnje različitih komponenti izduvnih sistema za automobilsku industriju.

– Težak posao, ali je neverovatno kako fabrika izgleda. Ovako nešto u Srbiji još nisam video – naveo je Vučić u razgovoru sa radnicima.

U privrednoj zoni u Subotici nemačka kompanija “Boysen Abgassysteme”, svetski lider u proizvodnji izduvnih sistema za automobilsku industriju, privela je kraju izgradnju fabričkog pogona u kojem će posla biti za više od 500 radnika. Država je dodelila subvenciju od četiri miliona evra nemačkoj kompaniji za izgradnju fabrike u Subotici. Bojsen se zauzvrat obavezao da zaposli najmanje 400 novih radnika na neodređeno do kraja 2023. godine, a osnovna zarada zaposlenih mora da bude najmanje 20 odsto veća od minimalca. Ta kompanija se takođe obavestila da uloži najmanje 55,5 miliona evra u osnovna sredstva i ne smanjuje broj zaposlenih ispod 400 tokom pet godina po završetku investicionog projekta. Bojsenu iz Subotice takođe je besplatno ustupljeno 10 hektara zemljišta odlukom Skupštine grada od avgusta prošle godine.

(Novosti)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad