Srbija

Vučić: Mogu samo da sanjaju srpsku ambasadu u Prištini – to su obično noćne more

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tzv. kosovskom ministru policije Dželjalju Svečlji da može samo da sanja srpsku ambasadu u Prištini i da su to obično ružni snovi, odnosno noćne more.

„Mogu da mu kažem da je Kosovo i Metohija u skladu sa poveljom UN, Rezolucijom 1244, i u skladu sa našim Ustavom deo teritorije Republike Srbije. Tako je i bilo, tako će i biti“, rekao je predsednik u Vranju, komentarišući jučerašnju izjavu Svečlje da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada.

Vučić je ocenio da je to siledžijska politika u kojoj, uz podršku onih čiju podršku ne bi smeo da ima, misli da može da se iživljava nad našim narodom.

„Trpeo je naš narod i gore dahije, ali ne doveka. Tako da samo polako“, rekao je predsednik, prenosi Sputnjik.

Naveo je i da će Srbija uvek biti uz svoj narod da će pomagati koliko god može i da će dati sve od sebe da sačuva mir od takvih „neodgovornih tipova kakav je Aljbin Kurti i njegove sluge u Vladi“.

Na pitanje da li ima dodatnih informacija o rokovima koje je Priština dala Srbima u Leposaviću da uklone šatore, predsednik je rekao nema i da će se vratiti u Beograd, odakle će pažljivo pratiti šta se dešava.

„Zamislite veliki problem zbog šatora u kojem se skupljaju potpisi za smenu onih koji su dobili tri posto glasova. Toliko od, kako sami za sebe kažu, „najdemokratskijoj državi na svetu. Ali kod njih je sve pod znacima navoda, pa čak i to“.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad